ЗА НАС

Кои сме ние?

Асоциация Дебати България (АДБ) е младежка неправителствена организация в обществена полза, основана през 2011 г. от група ентусиазирани дебатьори, които искат да развият и популяризират дебатите сред младите хора в България. Основната цел на АДБ е да допринесе за утвърждаването на активно гражданско общество чрез развитието на дебатите във всяко училище и университет в страната.

АДБ организира ежегодни национални и международни състезания, обучения и събития, насочени към дебатите и гражданската инициатива. В момента дебатите се провеждат като извънкласна или клубна дейност под ръководството на учители и педагогически специалисти. В местата, където няма такива специалисти, дебатите се водят от добре подготвени студенти или дори ученици.

Организацията работи активно за създаване на платформа за младите хора, където те могат да развиват своите умения за критично мислене, аргументиране и публично говорене. Чрез своите инициативи АДБ цели да насърчи младите да станат активни и отговорни граждани, способни да изразяват и защитават своите позиции по важни обществени въпроси.

Имаш още въпроси?

Свържи се с нас още днес, за да получиш повече информация!